Cabecera
  • Banner

Professionals

Arturo Méndiz

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Barcelona, el 2005-2006 cursa el Audiovisual Master in European Management per la Media Business School. Després de passar per les productores Morena Films i Vaca Films a Madrid i La Corunya, crea la seva pròpia productora a Barcelona amb el nom de Bastian Films.

Amb ella produeix els documentals per televisió "Tras la pista de Otal" i "El hombre y la música", mentre comença a treballar en el camp de la ficció cinematogràfica. Així produeix 7 curtmetratges amb els que aconsegueix prop de 170 premis, i el 2012 aconsegueix el Premi Goya al Millor Curt de Ficció per "El barco pirata". Actualment prepara el seu primer llargmetratge, "Sparring", previst pel març de 2014.

Compagina la seva tasca com a productor amb la docència, i imparteix classes de Producció Audiovisual a la Universitat Internacional de Catalunya. Arturo és el Cap d'estudis de l'Ecir.

Més informació


Fernando Trullols

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, treballa des del primer moment com a primer ajudant de direcció en prop de 40 pel·lícules i Tv-movies tan importants com "Tres metros sobre el cielo", "Una pistola en cada mano" o "Los ojos de Julia". Però al mateix temps desenvolupa la seva faceta com a director, realitzant molt aviat els curtmetratges "Dos" i "Desde la ciudad no se ven las estrellas", amb actors com ara Emma Vilarasau i Abel Folk, juntament amb nombrosos espots publictaris.

El 2011, després d'obtenir el Premi Vila de Coslada al Millor Projecte de Curtmetratge, dirigeix ​​"El barco pirata", curtmetratge que rep més de 20 premis i amb el que aconsegueix el Premi Goya al Millor Curt de Ficció, l’any 2012.

Imparteix classes de Realització al Taller de Guionistes i és també professor en el Màster de Producció a l'ESCAC.

Més informació


Xavi Saucedo

Tècnic de so directe i dissenyador de so especialitzat en so per a cinema, però amb experiència també a TV i publicitat. El 2006, després d'estudiar Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions, estudia muntatge i so al CECC (Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya) i el 2009 acaba els seus estudis amb un seminari d'estètica del so i mescles impartit pel guanyador de quatre Oscars, Mark Berger, a l’escola de cinema Bande a Part.

Des de llavors treballa i col·labora en molts curtmetratges, llargmetratges, televisió i publicitat. El 2010 funda Wave Factory Soundworks, el seu propi estudi de so juntament amb un altre soci. Des de llavors alterna el so directe i el disseny de so, treballant en importants produccions com "Catalunya über alles", "Alpha" o "Jordi Dauder, la revolució pendent".

Més informació


Israel L. Escudero

Graduat per l'ESCAC en l'especialitat de Muntatge i Post-Producció. Com a muntador ha treballat en més de trenta videoclips, incloent-hi alguns per artistes com Jorge Drexler, Andrés Calamaro, Mala Rodríguez, Violadores del Verso, Iván Ferreiro o Ana Torroja. També ha muntat el documental musical "Agost: de Setembre a Juliol" sobre el grup Els Pets i els multipremiats curtmetratges "La Huida" i "Criterioh".

Com a docent imparteix cursos de llenguatge audiovisual en diversos centres, entre ells l'Escola JOSO de Còmics i Arts Gràfiques, on actualment és el responsable de l'assignatura de Storyboard i Llenguatge Audiovisual.

Més informació


Juanjo Giménez

Juanjo Giménez Peña neix a Barcelona el 1963. Estudia al CECC des de 1991 fins a 1993, i el 1994 realitza el seu primer curtmetratge, "Hora de cerrar". Aquest mateix any funda la productora Salto de Eje juntament amb diversos socis més. El seu segon curtmetratge, "Especial con luz" (1995), va ser seleccionat en diversos festivals espanyols i adquirit per Televisió Espanyola. El 1996 dirigeix "Ella está enfadada", i el 1997 guanya el Premio Canal+ i diversos premis més amb "Libre Indirecto”. El 2001 realitza la seva opera prima en el llarg amb "Nos hacemos falta-Tilt-", que participa en diversos festivals com els de Montreal o Gijón. Des de llavors ha dirigit tres curtmetratges més ("Máxima pena", "Nitbus" i “Rodilla") i el documental “Esquivar y pegar", seleccionat en la secció Made in Spain del Festival de Sant Sebastià, i guanyador dels premis al millor documental dels Festivals Alcances i Courmayeur Noir.

Més informació


Jesús Pelegrín

Amb una enorme experiència professional com a fotògraf, elèctric i gaffer en més de cinquanta de programes audiovisuals, sèries i pel·lícules, ha treballat en un gran nombre de pel·lícules espanyoles mítiques com "La plaça del diamant" o "El pic", juntament amb altres grans produccions internacionals com "1492: la conquesta del paradís" de Ridley Scott. 

Ha estat també càmera i director de fotografia per a esdeveniments esportius i espots publicitaris, i en televisió ha participat en importants programes com "Operación Triunfo", "Polònia" o "Crackòvia". A més, ha desenvolupat una important tasca docent en centres com l'ESCAC, CECC, EMAV i UAB.

Més informació


Óscar Sueiro

Professor de càmera i realització. Pràcticament criat en un videoclub, va tenir clara la seva vocació cinèfila i cinéfaga a primerenca edat. Va estudiar Imatge i so a l'escola ITES, després, a IDEP, va estudiar Realització, producció en vídeo, cinema i televisió, es va especialitzar en càmera i muntatge. Finalment va realitzar un curs de direcció de fotografia per a cinema i HD a l'ESCAC.

Professionalment navega entre la producció audiovisual i la docència compaginant el seu treball com a responsable tècnic en la Universitat Internacional de Catalunya ( UIC ), amb els enregistraments que li sorgeixen de diverses productores, i les classes d'especialització en càmera i llenguatge cinematogràfic que imparteix a Nou Prodigi. Ha col·laborat en diversos curtmetratges, destacant "La consulta del doctor Natalio" de Javi Camino, "Los Sustitutos" i " Velada presencia" de Javier J. Valencia i Dani Morell .

Ha dirigit diversos curtmetratges de ficció com : Mas wisky més puzzle Taxi1 , taxi2 , 20_30 , Así es la vida , el pintor , globalización , Todos somos James Dean o Pequeños detalles.

Més informació


Maite Sánchez

Directora artística que ha treballat en projectes cinematogràfics com Las Vidas de Celia, Sàhara, Els Totenwakers, Cravan vs Cravan, La doble vida del fakir, entre molts altres. 

Actualment compagina la seva carrera amb la formació audiovisual a l'Escac.

Més informació


David Larraz

David Larraz ha estat ajudant de direcció de llargmetratges com : Transeúntes (2000-2002, Luis Aller), Noche de Fiesta (2001, Xavi Puebla) , Jóvenes (2003, Ramon Termens y Carles Torras) de Zeppelins, S.L., Barcelona vista por… (2004, Jorge Acebo) de Grup Cinema Art, S.L., En la carretera (2004, Andreu Artiles) de Elisenda Andrés, S.L., I Fantasmi (Gabbiani) (2005, Francesca Archibugi) de Medusa Films, S.L. y Centro Sperimentale di Cinematografia Italiana, S.L., Sombras (2006, José Miguel Reina) de Calleja Producciones, S.L. y El Azul, S.L., El caso de la novia dividida (2006, Joan Marimón) de Liberty Entertainment, S.L. y Matmedia, S.L., Negro Buenos Aires (2007-2008, Ramon Térmens) de ZIP Films, S.L. i 1971 Cine, S.L.

També en sèries de televisió com : Ventdelplà, 1ª temporada (2005, Lluis Mª Güell, Enric Banqué…..) de Diagonal TV, S.L., Mar de Fons (2006, Jesús Segura) de Diagonal TV, S.L., El Juramento de Puntabrava (2007, Javier Arazola) de Mediareport, S.L., Mediapro, S.L. y TV de Canarias, S.L., i Infidels (2008-2009, Jesús Segura/María Almagro) de Diagonal TV, S.L. El 2004 va dirigir l'espot publicitari Andalusia , deixa't portar ( 2004 ) de Cinesur , SL i Canal Sur TV .

Un dels seus recents treballs com a director ha estat Menú Diari ( 2009 ) de Input Produccions , SL i Mediapro , S.L.

David compagina la seva feina d'ajudant de direcció amb la formació audiovisual i té una gran experiència com a professor de direcció cinematogràfica en diferents universitats i escoles . Actualment dóna classes en els estudis superiors del Plató del Cinema .

Més informació


Sergi Vizcaíno

Director de cinema conegut per Tight (2006), Día de Matanza (2002) i XP3D (2011), aquesta última interpretada per Maxi Iglesias, Úrsula Corberó i Amaia Salamanca, entre d'altres.

Més informació


Aitor Echevarría

Aitor Echevarría és Graduat Superior en Cinematografia i Audiovisuals per l'ESCAC. De seguida s'interessa per la Direcció de Fotografia, una especialitat que cultiva en curtmetratges, documentals ("Una cullera a la butxaca" "La vida sota les bombes") i llargmetratges ("Fake Orgasm", "Maria (i els altres)") , alhora que la combina amb la direcció de les seves pròpies obres. En aquest últim aspecte destaca el curt de ficció "Morir cada dia" amb el que guanya importants premis com el Premi SGAE-Versió Espanyola. Així mateix, destaca també en l'àmbit de la videodansa, gènere en què ha destacat amb obres com "El mur", "Fao" o "Aprop".

Més informació


Anna M. Bofarull

Guionista i directora de cinema, Sonata per a violoncel és el seu primer llargmetratge de ficció.

Llicenciada en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i titulada en direcció cinematogràfica al CECC (Barcelona), completa els seus estudis de cinema a París.

Després d’iniciar-se en el món del cinema amb els curtmetratges A les filferrades i Pasajes, el 2009 estrena el seu primer llargmetratge documental, Notes al peu, premiat al Festival Internacional de Cinema de Reykjavik. Al llarg d’un viatge físic i temporal, Notes al peu és un intent per descobrir el complex univers que gira al voltant de la memòria històrica del nostre país al segle XX.

El 2011 estrena Hammada, documental projectat als festivals de Montréal, Sao Paulo, Thessaloniki, Dubai, Las Palmas, Toulouse, etc. En Dadah, un nen saharauí que viu al campament de refugiats de Dajla, no coneix res més enllà de la vida al desert, de l’aire carregat de sorra i de les dunes com a horitzó.

Recentment també ha escrit i dirigit el documental Expeditions, en un context d’experimentació artística i d’investigació en diferents ciutats europees.

Actualment està treballant en el seu proper llargmetratge, Barcelona 1714, en fase de post-producció. 

Més informació


Albert Pascual

Albert va néixer a Barcelona i es va llicenciar en Cinematografia de l'ESCAC (Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, Barcelona) el 1998. El 1997, Albert va ser seleccionat per participar a la Kodak Masterclass Internacional de Budapest.

Des de 2000 ha treballat com a director de fotografia, tant en llargmetratges com en campanyes publicitàries. Ha treballat en nombroses produccions diferents, amb el conegut director espanyol Bigas Luna, incloent dues pel·lícules característiques, Didi Hollywood i Jo sóc la Juani.

Director de fotografia de la segona unitat de la pel·lícula Llums Rojas (2012), dirigida per Rodrigo Cortés. També va dirigir la segona unitat a El Libertador (2014), dirigida per Alberto Arvelo. Una de les seves últimes pel·lícules és El truco del manco i Segon Origen (2014), dirigida per Bigas Luna i Carles Porta.

Més informació


David Pallarés

 David Pallarès és un videògraf, muntador i colorista afincat al Tarragonès. Té una productora de vídeo, Vittot Produccions, que fa reportatge social i publicitat, el caràcter de l’empresa és donar a les seves creacions un caire cinematogràfic.

REPORTATGE SOCIAL — VITOTT PRODUCCIONS

Al 2012 munta la seva empresa de videografia vitott Produccions començant a fer vídeos de boda amb muntatge cronològic fins que al 2016 es consagra com a creadors de reportatge social amb look cinematogràfic fet que el fa ser reconegut en webs especialitzades (bodas.net) així com diaris locals (El Diari de Tarragona) com una empresa a l’alça que aprofita el reportatge social per reivindicar el cinema.

CURSOS DE MUNTATGE DE VÍDEO-FINAL CUT X

Donada la seva experiència en el muntatge de vídeos de boda, reportatge i publicitat, el 2016 comença a fer cursos d’estiu per a joves de muntatge i edició de vídeo amb el

programa d’Apple Final Cut X.

Més tard fa cursos per a adults d’edició i muntatge amb Final Cut X ensenyant edició, muntatge i narrativa visual.

DIRECTOR DE FOTOGRAFÍA

Al 2015 de la mà de l’Escola de cinema de Reus participa com a ajudant de càmera i Video Assist en el curtmetratge “Marcianos de Marte” amb la direcció de Fernando Trullols. També al 2015 fa de Director de Fotografía en el curs de l’Escola ECIR “El Ídolo” dirigit per Eduard Veciana.

Més informació


Laura Calavia

Laura Calavia Safont va néixer a Saragossa i va estudiar a Barcelona a l'ESCAC, l'Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, becada per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Saragossa. Després de graduar-se en l'especialitat de Direcció, l'escola li va concedir una beca d'intercanvi per al taller de Guió Cinematogràfic de la EICTV, l'Escola Internacional de Cinema i Televisió, a San Antonio dels Banys, Cuba.

Posteriorment Laura ha continuat desenvolupant el seu potencial en el camp de l'escriptura en tallers amb mestres com Eliseo Altunaga, Ángeles González-Sinde, Tomàs Aragay, Jan Miller, David Fernández o Lisa Lieberman doctor, entre d'altres.

Durant tots aquests anys, la Laura ha compaginat la seva tasca creativa, en la direcció i escriptura, amb la seva activitat com a ajudant de direcció en peces de diferent format, com el curtmetratge "Timecode", guanyador de la Palma d'Or al millor curtmetratge a Cannes en 2016. el seu últim curtmetratge, "Creix" va ser projectat en festivals nacionals i internacionals, sent reconegut amb el premi a "Millor curtmetratge de Ficció" al Festival Aragonès de Cinema i Dona d'Andorra.

En l'actualitat treballa en l'escriptura del seu primer llargmetratge com a directora "Parets en blanc".

Biofilmografía destacada:

Espinas” (2017) - Guionista , llargmetratge en preproducció de Adán Aliaga.

Rêve de Mousse” (2017) – Guionista, llargmetratge documental en postproducció de Elena Molina.
Bombón helado” (2017) – Asesora de guión, cortometraje en postproducció de Sadrak Zmork. 

Timecode” (2016) – Ayudante de dirección,  cortometraje de Juanjo Giménez.

The Walker” (2015) - Asesora de guión , cortometraje de Adán Aliaga.

 “El arca de Noé” (2014) - Ayudante de dirección, largometraje de Adán Aliaga y David Valero.

 “Ling lang long” (2011) - Guionista y directora, videoclip para Jaumet.

 “Crece” (2010) - Guionista y directora, ganador “Mejor Cortometraje de Ficción” en el Festival Aragonés de Cine y Mujer de Andorra.

Black Figurantes” (2009) – Realización y edición, pieza a partir de la obra de Marta Galán y Juan Navarro.

Més informació


Carles Bigorra

"Un actor ha de treballar tota la seva vida, cultivar la seva ment, desenvolupar el seu talent sistemàticament, ampliar la seva personalitat; mai ha de desesperar, ni oblidar aquest propòsit fonamental: estimar el seu art amb totes les seves forces i estimar-lo sense egoisme". Constantin Stanislavski

Curso estudis a l'Institut del Teatre de Barcelona envoltat de grans companys i professors, i començo a treballar com a actor professional de teatre amb directors com Jordi Mesalles, Pep Pla, Lluís Graells, Josep Pere Peyró i Ferran Madico.

Poc després d'haver finalitzat els estudis, m'inicio a la televisió amb tota una temporada a TV3, al programa d'humor Societat Imitada amb Toni Albà i Toni Clapés. Al llarg d’aquests anys he pogut participar també en serials de televisió com La RieraPolseres vermellesHospital CentralNit i dia, entre d’altres. Així com intervencions i papers de major rellevància en alguns projectes de cinema independent com Raval, Raval...Morir sense Morir, Veritas (La Verdad)El Ídolo.
Paral·lelament, decideixo submergir-me en altres disciplines artístiques com l'esgrima teatral, el clown i especialment la Commedia dell'Arte: l'any 2010 viatjo cap a París on treballo de forma intensiva al costat de Carlo Boso. M'interesso també per l'ús de les noves tecnologies en les arts escèniques, formant-me al costat de l’artista visual i mag finlandès Kalle Nio. Experiències que resultaran clau en el desenvolupament de la meva carrera, no només com a actor sinó també com a formador i pedagog.

Des de fa 12 anys sóc el director de l'Aula de Teatre de la UIC (Universitat Internacional de Catalunya) i imparteixo tallers i cursos per a adults i joves aspirants, en diversos teatres i escoles com Aules Barcelona i ECIR (Escola de Cinema de Reus) entre d’altres.
Compagino la faceta d'actor amb la de director i pedagog. Podria anomenar tots els projectes, perquè tots són molt enriquidors per a mi, tant amateurs com professionals. La llista de projectes comença a ser llarga, així que us convido a navegar per la web on trobareu el més destacat.

“Un pedagog no diu mai: Feu com faig jo, sinó: Feu com vosaltres faríeu”.
Jacques Lecoq

Més informació


Alberto Pérez

Més informació


Nil Llorach

Més informació